Voor deskundig advies over tegelkwaliteit en het zetten van tegels, neem je contact op met Tegel Outlet.
  • tot 80% korting op de adviesprijs
  • ruime voorraad A-kwaliteit tegels
  • ruilen en bijbestellen altijd mogelijk
  • geen acties, altijd de laagste prijs

Niet thuis in tegelzetten? Wij geven advies

De kans is groot dat jij geen professioneel tegelzetter bent. Is dat een probleem? Bij TegelOutlet niet. Wij geven je online en in onze vestigingen advies over onder andere vloerverwarming en tegelkwaliteit. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen een A-kwaliteit tegel en een B-keuze? Mooi. Maar weet je ook wanneer je gebruikmaakt van een nivelleersysteem? De antwoorden op deze en andere vragen vind je hieronder.

Ik wil persoonlijk advies

Hoe herken je de kwaliteit van een vloer- of wandtegel?

Een kat in de zak kopen, dat wil je niet. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een partij tegels. Zo voorkom je dat je binnen de kortste keren met beschadigde of versleten tegels zit.

Vloer- en wandtegels

De kwaliteit van vloer- en wandtegels wordt bepaald door de productiemethode, en is bepalend voor de levensduur van de tegel. Maar ook duurzaamheid is belangrijk. Deze is afhankelijk van de temperatuur waarop de tegel gebakken wordt en de kwaliteit van het gebruikte terracotta. Draai een wandtegel om. Is de achterkant rood (Bouwmarkt), dan heb je een lage kwaliteit te pakken. Bij TegelOutlet mag je alle tegels omdraaien, maar een rode achterkant ga je bij ons niet vinden!

Wat zijn de kenmerken van goede keramische tegels?

Voor keramische tegels zijn er diverse kwaliteitsaanduidingen, zoals:

  • Slijtgroep: de slijtgevoeligheid van tegels is gecategoriseerd van 1 (geschikt voor wandtegelwerk) tot 5 (geschikt voor ruimtes met extreme belasting). Tegel Outlet verkoopt alleen vloertegels uit slijtgroep 4 en 5.
  • Tint en kaliber: de kleur van het verfbad en de maat van de tegel. Belangrijk is dat alle tegels die je koopt, dezelfde tint en kaliber zijn.
  • Vorstbestendigheid: door vocht- en vorstbestendige poederlijm te gebruiken, zijn de tegels ook geschikt voor buitengebruik.

Wat is een nivelleersysteem voor tegels?

Het vak tegelzetten, dat is een vak apart. Daarom ontwikkelde OX Tools een nivelleersystemen voor tegels. Door met speciale clip en wiggens te werken voorkom je hoogteverschillen tussen vloer- en wandtegels. Geen verzakkingen en oneffenheden meer! In plaats daarvan krijg je een perfect vlakke vloer of wand. (filmpje van OX Tools volgt snel, het filmpje nu getoond is hetzelfde soort systeem, alleen duurder dan OX)

Waarom combineer je vloerverwarming met keramische tegels?

Vloerverwarming is een comfortabele, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Ook bespaar je ruimte omdat je de radiatoren in huis kunt verwijderen. Daarbij komt dat vloerverwarming uitstekend te combineren is met duurzame initiatieven zoals zonnepanelen en een waterpomp.

Vloerverwarming laat zich het best combineren met keramische tegels, omdat deze de warmte snel en makkelijk doorgeven aan de oppervlakte. Dit in tegenstelling tot hout- en laminaatvloeren, die de warmte juist isoleren. Een PVC-vloer trekt krom bij de wanden als er vloerverwarming onder ligt. Tot slot is een tegelvloer onverwoestbaar. Ideaal dus bij feestjes, naaldhakken, huisdieren en kinderen.

Ik heb een vraag over tegels

neem contact op